maandag 30 november 2009

Nostalgie


stripalbums met tekeningen van Hans van Oudenaarden.

In de boekbinderij leerde hij ook Bob Evers kennen: die heeft een band met debo’s toenmalige woonplaats(met veel grafische bedrijven): de uitgeverij ( Stenvert) van de Evers serie komt uit die plaats en de voorzitter van het “Bob Evers Genootschap “ is er ook geboren.
Geerten Meijsing is één van de oprichters en bestuursleden van het genoemde genootschap.
Het genootschap werd in 1972 opgericht door het toenmalige schrijverscollectief Joyce & Co.
Inmiddels is er zelfs een Bob Evers museum.

3 opmerkingen:

debo zei

Van Geerten Meijsing is de bundel „De Tovenaarsleerling” verschenen. In dit boek (zo’n 50 pagina’s) zijn alle stukken verzameld die Meijsing in de loop der jaren over W.H.M. van den Hout(pseudoniem van schrijver Willy van der Heide ) en de Bob Evers serie heeft geschreven.
In „De Tovenaarsleerling” legt hij zijn levenslange fascinatie voor de Bob Evers serie uit.
Ook heeft Meijsing zich verstout de drie hoofdfiguren uit Bob Evers te vergelijken met de drie hoofdfiguren uit de Satyricon.

Geerten Meijsing zei

“…en dan die wat oudere Hollander met wandelstok in veel te warm driedelig pak met een stijve witte boord en een ouderwetse das met een dikke knoop. Hij verstaat geen woord Engels en voelt zich volkomen misplaatst in die omgeving, tot hij in Arie een landgenoot ontdekt, zodat hij ten minste zijn hart kan luchten.”
Volgens mij heeft Willy met deze ‘Hollander van het platteland, op zijn zondags gekleed “ een hak willen zetten aan zijn uitgever, de oude Stenvert.

Marcel Möring zei

“Willy van der Heide’s Bob Evers reeks markeerde voor mij het einde van mijn bestaan als kind en het begin van het serieuze lezen.
Met Van der Heide was alles mis wat er maar mis kon zijn met een schrijver, maar, god, wat waren dat een heerlijke boeken.”