woensdag 18 februari 2009

Jerry & Ferry


Hoes voor LP "Siren"van Roxy Music 1975

De Sirenen waren mythische wezens, die half dier, half vrouw waren. In sommige verhalen zijn ze voor de helft vogels en voor de helft mens; in andere verhalen zijn ze zeemeerminnen die als ze uit het water komen, mens worden. Ze verleiden mannen met hun betoverende gezang en zorgen er zo voor, dat zeelieden zo onoplettend worden, dat hun schip vastloopt op de rotsen
Met zwemvliezen aan haar voeten en met in goud opgemaakte ogen moest topmodel Jerry Hall als een Sirene de gevaarlijke rotsen middenin de branding beklimmen. Haar huid was blauw geschminkt, hetgeen de onderneming nog gevaarlijker maakte, omdat de schmink ieder half uur verwijderd moest worden om zuurstofgebrek in de huid en daardoor verstikking te voorkomen.

6 opmerkingen:

Ferry, een paar jaar eerder zei

"another fine edition of you,
pinup done in shades of blue.

And as I was drifting past the Lorelei
I heard those slinky sirens wail, woooh.
So look out sailor when you hear them croon,
you'll never be the same again, oh no,
their crazy music drives you insane, this way."

debo zei

Roxy Music was een van de eerste rockgroepen die een zeer verzorgde manier van presenteren ontwikkelde op het gebied van optreden, muziekvideo’s, kleding, posters en hoesontwerpen. Een criticus ging zo ver dat hij beweerde dat Roxy de “triumph of artifice”representeerde. Het debuutalbum van de groep, dat was geproduceerd door King Crimson’s Pete Sinfield was de eerste in een serie van steeds gesophisticeerder wordende hoesontwerpen, bedacht door Ferry in samenwerking met kunstacademievriend Nicholas de Ville.
(Inmiddels Professor of Visual Arts at Goldsmiths' College, University of London.)

Roodhaar zei

Ik prefereer Ben&Jerry...

Disneys Little Mermaid Ariel is roodharig en ruilt -zoals het hoort- haar stem in voor een paar benen om haar droomprins boven water te kunnen ontmoeten.

"The Ocean is a desert with it's life underground and a perfect disguise above.."
uit America's Horse With no Name, wederom

debo zucht en zei

Roodhaar:Je hoofdpersoon is gelukkig gered van Sycorax,ook zij echter tracht steeds met haar gezang andere personages te betoveren en in vervoering te brengen.
Het is wat met die vrouwen!

de Joker zei

Als je Jerry maar in ere houdt!

Ferry kan me gestolen worden!

Roodhaar zei

We hebben ook nog Tom&Jerry