vrijdag 19 maart 2010


Intermezzo: debo’s motorrijder

Pop Art’s aard was het om het ordinaire als uitgangspunt te nemen. De thema's zijn ontleend aan stripverhalen, reclame, televisie, kranten en tijdschriften e.d.
Pop-art is het in beeld brengen en de verheerlijking van de consumptiemaatschappij met behulp van alledaagse afbeeldingen en triviale voorwerpen.

5 opmerkingen:

debo zei

"Van een blik tot een moord"
Een Britse motor-ordonnans van het Nato-hoofd-kwartier wordt op raadselachtige wijze vermoord in het bos van St. Germain, in de omgeving van Parijs.

criticus zei

"A View to a Kill" toont hoe James Bond de Russische moordenaars van een boodschapper van de Britse geheime dienst te grazen neemt. Hoewel de beschrijvingen van actie en sfeer uitstekend zijn, is het verhaal op punten moeilijk navolgbaar en (mede hierdoor) simpelweg niet spannend genoeg. Daarentegen is het qua titel krom vertaalde "Voor uw ogen alleen" (For Your Eyes Only) meesterlijk en waarschijnlijk Flemings beste korte Bond-verhaal.

Sartre zei

net als Levinas en Benjamin over de menselijke blik:
"In de blik van de ander opent zich het besef dat elke identiteitstoeëigening afhankelijk is van het oordeel van de ander. De blik van de ander schrijft karaktereigenschappen en kenmerken aan mij toe die ik niet vanuit mijzelf kan bepalen. De blik van de ander ‘objectiveert’ mij; maakt van mij een ‘is’ en plaatst mij in een onveranderlijke context: de ander zegt dat ik er ‘zo en zo uit zie en zo en zo handel’. Daarmee word ik tot ding gemaakt dat niet aan verandering onderhevig is. De blik van de ander die mij maakt tot ‘ding’ ontneemt mij mijn vrijheid."

Roodhaar zei

Blik op de weg...

debo zei

Met een blikken trommel voor de buik!