donderdag 25 februari 2010


Er zijn mannen die een baard dragen omdat ze daarmee vertrouwen willen uitstralen om daar vervolgens munt uit te slaan. ... voorbeelden zijn van Rossem en de Italiaanse schrijver Umberto Eco.

De eerste biografie over Eco heette “Het labyrint van de wereld” en handelt over de vele facetten van de persoon Eco: de loopbaan van een homo universalis: een groot en kunstig bouwwerk van boeken dat de kennis en de geheimen van de wereld omvat.

2 opmerkingen:

debo zei

Umberto Eco geldt al jaren als omgevallen boekenkast, maar afgaande op zijn boek, 'De mysterieuze vlam van koningin Loana' , begint hij die reputatie iets te letterlijk te nemen. De professor stoft werkelijk zijn héle bibliotheek af, zonder al te veel aandacht voor spanningsbogen of personages, laat staan voor de lezer. Zo is het hele middelste deel van deze gefictionaliseerde memoires een overzicht van alle boeken die Giambattista Bodoni, het hoofdpersonage en alter ego van de auteur, ooit gelezen heeft.

debo zei

De hoofdpersoon van “Loana”, Giambattista Bodoni, is vernoemd naar de Italiaanse typograaf die het Bodoni lettertype heeft gecreëerd.