woensdag 4 november 2009

Lothario


styled by Robert Rabensteiner

“De dramatische kleding en melodramatische snor van de Italiaanse lothario Gabriele d’Annunzio dienen als inspiratie voor een barokachtige foto, verschenen in het laatste nummer van” New York Times – T Magazine” gemaakt door David Slijper. De hoge rijlaarzen en strak getailleerde jassen die d’Annunzio droeg als militaire held zijn opnieuw uitgangspunt voor de pauwen van vandaag.”

4 opmerkingen:

debo zei

De fotograaf heeft zich ongetwijfeld laten inspireren door de foto die Cecil Beaton maakte van Edith Sitwell.
Het onderschrift bij die foto luidt: "I have my own particular elegance, but I am as stylised as the music of Debussy or Ravel".

recensent zei

“Het T Magazine heeft zijn Mens Fashion herfst 2009 uitgave gevuld met een verhaal getiteld “The Randy Dandy”, gebaseerd op Gabriele d’Annunzio- “De vader van de Italiaanse Decadentie”.Het verhaal wordt vergezeld van foto’s met datzelfde thema, en geloof me, ik ben wat gewend op het gebied van decadentie- Peter Pan en mandarijnkleurige boorden, verborgen knoopjes, getailleerde broeken, een geweldige hoed, wandelstokken, een gewaxte snor en drie jongens met opvallend in de war gebracht haar. Wil iemand me prikken, ik droom.”

debo zei

Met een groepje ongeregelde veteranen bezette
d' Annunzio de omstreden stad Fiume, waarover hij bijna twee jaar als een condottiere uit de Renaissance zou heersen. Het volk werd tevreden gehouden met vlammende redevoeringen en gekaapte goederen. Het was een dolle boel. De fraai geüniformeerde dichter en oorlogsheld, hij was inmiddels luitenant-kolonel, leefde er als een absoluut vorst op een dieet van drank, vrouwen, drugs en feesten.

Gabriele zei

"Een grens aan moed? Er is aan moed geen grens."