zaterdag 31 oktober 2009

Psycho


David B: “Psycho Killer”

“I can’t seem to face up to the facts.
I’m tense and nervous and I... can’t relax.
I can’t sleep, cause my bed’s on fire.
Don’t touch me I’m a real live wire.

Psycho Killer
Qu'est-ce que c'est?
fa fa fa fa fa fa fa fa fa fa better
Run run run run run run run away
OH OH OH”


Talking Heads

3 opmerkingen:

debo zei

Terwijl hij frontman van Talking Heads is, veroorlooft Byrne zich diverse kunstzinnige uitstapjes. Eén van de eerste muzikale projecten is met Brian Eno. Met hem neemt hij het album “My life in the bush of ghosts “op. Het album is een vroeg voorbeeld waarin sampling wordt toegepast. Muziek uit allerlei windstreken en afkomsten (een Koran-tekst, een dominee die aan exorcisme doet) worden gecombineerd tot een vibrerende dansplaat.

debo zei

Byrne is ook fotograaf en beeldend kunstenaar. Hij heeft solo-exposities in vele musea overal ter wereld . In 2003 werkt hij aan een bijzonder project. Hij gebruikt Powerpoint als kunstzinnige methode en maakt daarmee een werk getiteld "Envisioning Emotional Epistemological Information".

debo zei

In een voorwoord voor het boek “The End of print” is het David Byrne die de enig juiste poging doet de titel te rechtvaardigen, waarbij hij stelt dat het werk van Carson communiceert op een niveau dat het logische en rationele voorbijgaat en direct daar naar toegaat waar het begrepen wordt zonder denken. En, inderdaad de hersenen schijnen daar te zijn waar al dat gedoemde drukwerk z’n inmiddels kwijnende werk doet. Byrne: “The end of print, the end of thinking: I’m not sure about the first, but the graphic design of David Carson has got me pretty convinced about the second.”