woensdag 21 oktober 2009

LotusLotus heeft weer voor het eerst sinds 1995 een nieuwe auto officieel onthuld, de Evora: . Deze sportwagen stond beter bekend onder de projectnaam ‘Eagle’. Met de Evora breekt voor Lotus een nieuw tijdperk aan.

3 opmerkingen:

debo zei

Het idee van Colin Chapman was om de auto's zo licht mogelijk te houden. Dat deed hij door slim toegepaste technologie (bv. zelfdragende carrosserie), door vernieuwende technologie (bv. aluminium chassis) en door er alles uit te laten dat overbodig was (bv. stuurbekrachtiging).
Vanaf 1993 werd Lotus enige tijd het bezit van het Franse Bugatti.

debo zei

Colin Chapman wist altijd handig in te spelen op de publiciteit. Zo werden de Lotus Elan en de Lotus Europa door de dames Emma Peel en Tara King gebruikt in de serie The Avengers (Wrekers). De Lotus Seven werd door Patrick McGoohan gebruikt in de serie The Prisoner en de Lotus Esprit kwam voor in James Bond-films.

Zeno zei

De lotus werd beschouwd als symbool voor de eeuwige kringloop van de zon en de regeneratie in het algemeen. Deze metafoor ontstond toen men bemerkte dat de bloem van de lotus, een soort waterlelie, zich 's avonds sloot en onder water verdween om 's morgens weer open te bloeien. De lotusbloem is daarom voor de Egyptenaren een symbool voor eeuwige vernieuwing.