woensdag 10 juni 2009

hop


"Form follows function" , een fraaie frase die mij altijd heeft geboeid, dit is echter net niet wat beantwoordt aan die uitspraak. Toch heeft het gek genoeg iets waardoor je wel moet denken aan de frase fff.

4 opmerkingen:

Zeno zei

Compacter: form = function. De uiterlijke vorm van een gebouw, een industrieel product, een grafisch ontwerp, van alles wat ontworpen is, wordt gelezen als mededeling. Die mededeling omvat aanzienlijk meer dan de constructie ervan, die met de huidige middelen vrijwel elke vorm kan opleveren – dat wil zeggen willekeurig is geworden. De vorm zegt ook veel meer dan het directe doel of de functie van een product. Het label, het merk, de publieke status en populariteit, de associaties met andere culturele tekens zijn evenzoveel potentiĆ«le toevoegingen aan de betekenis van een object, en het merendeel daarvan kan niet eenduidig vastgesteld of zelfs maar ontworpen worden.

debo zei

Voor de liefhebbers (OE !): het buitenste glas heeft de vorm van een “Weizen bierglas”: het volle banaanachtige aroma blijft goed behouden daarin.

de Joker zei

Na een paar biertjes raak je echt in de war! Je gaat op je schoenen letten maar die blijven droog!

...Toch fff?

de Joker zei

Normaal gesproken drinkt hij z’n bier zo uit de fles, maar zijn vrouw houdt daar niet zo van, dus verzon hij een list - hij bedacht de fles-in-een-glas als een eerbetoon aan echte mannen zoals hijzelf!
Omdat het glas dubbelwandig is, voorkomt dat het opwarmen van het bier door je handen!

fff?