donderdag 11 juni 2009

Chrome


In de film ”Live and Let Die” uit 1973 worden we rondgeleid door het appartement van James Bond. We zien een ietwat ouderwets interieur met slechts één cool voorwerp: de espressomachine. Terwijl M spreekt over de aanstaande missie maakt Bond voor M een met de nogal lawaaierige machine, M vraagt, nadat hij de koffie heeft aangereikt gekregen: “Is dat alles wat dat ding kan?”
In die tijd was het bezit van een eigen espressoapparaat zeer ongewoon, dus toonde het hebben ervan de verfijnde smaak van Bond. De Pavoni kwam ook aan de orde in: “Ransom”; “The talented Mr. Ripley”; “About a boy”, waar Hugh Grant er een espresso mee maakt.

“When a character is sexy so is his coffee machine.”

3 opmerkingen:

debo zei

De Pavoni espressomachine is een ware klassieker, het ontwerp is al zo’n 50 jaar hetzelfde en met reden!
Bijzonder Italiaans design en constructie. Hij is eenvoudig te bedienen en te repareren als dat nodig is. fff!
Chroom is de enige vorm van versiering hier.

debo zei

“La Pavoni” levert geen constante kwaliteit, die is afhankelijk van de temperatuur en andere dingen die kunnen variëren omdat ze niet automatisch zijn. Met deze machine wordt elke kop een waar kunstwerkje.

debo zei

Een Pavoni model uit 1974 staat tentoongesteld in het Museum of Modern Art in New York.
Wanneer je de Pavoni voor het eerst ziet weet je direct waarom ie de bijnaam “Chrome Peacock” heeft gekregen. Hij heeft duidelijk die vorm, zeker wanneer de handel omhoog staat.