zaterdag 4 april 2009

Kiss


"een kwaadaardige, gitaarspelende man wiens vlammende lange haar alle kanten uitstaat, het gezicht is beschilderd, en hij steekt zijn tong uit. De houding van de persoon is ineengedoken. De beschildering van het gezicht is zwart/wit."

De groepsnaam KISS is ontleend aan een song van de New York Dolls, "Looking for a kiss". Het verhaal dat de naam een afkorting is van "Knights in Satan's Service" of soortgelijke betekenissen werd voor het eerst vermeld in christelijke publicaties. Dit is door band altijd ontkend.

6 opmerkingen:

the Joker zei

It's Gene Simmons, "The Demon," the blood-spitting, fire-breathing, and tongue-wagging bassist.

debo zei

In het begin werden de fans vooral gegrepen door de extravagante kleding en optredens. Gekleed in futuristische kostuums met als maskers aandoende make-up en omgeven door rook en vuur wilde KISS van elk concert een spektakel maken. Muzikaal is KISS - zeker in de beginperiode - altijd een beetje ondergewaardeerd geweest. De muziek is commerciële hardrock, bombastisch met veel melodie.

Zeno zei

Aubrey Beardsley, als zoveel Art- Nouveau kunstenaars , was beïnvloed door Japanse prenten. De make-up van Kiss doet erg denken aan die welke gebruikelijk is in het Kabuki theater.

someone zei

.... over Gene Simmons, de zanger van Kiss: "the most awful person I've ever met."

Roodhaar zei

Had die meneer ook niet een "afwijking" aan zijn tong waardoor hij die extra lang kon uitsteken???

debo zei

Beste R.

Dat had hij,hij laat wel steeds het achterste van zijn tong zien!