woensdag 4 februari 2009

hoofdpersoon


De figuur Alex spreekt tot de verbeelding, ook letterlijk, getuige dit borstbeeld.Ook in de muziek: Sepultura heeft een CD gemaakt met als titel “A-Lex”. De vier delen van het boek worden op het album ingeleid door de nummers ‘A-Lex I’ tot en met ‘A-Lex IV’.
In het theater: Nadat de film van Kubrick uitkwam, schreef Burgess een toneelstuk over het verhaal. Naar verluidt modelleerde hij een van de vroege slachtoffers van Alex naar Kubrick.
"A Clockwork Orange” is een onrustbarende cocktail van hijskracht, opera, punk, kubieke meters, geïmproviseerde muziek, tekstflarden en 30 ton staal. Door wie?:
Door theatergroep Alex d'Electrique, die vanwege de subsidiekorting onder het beleid van Medy van der Laan is opgehouden te bestaan. De groep heeft zich omgevormd tot een nieuwe productiekern en heet nu “d=Electrique”. Alex is verdwenen.

7 opmerkingen:

Roodhaar zei

Chocolade beeldjes roepen in mij slechts de ziekelijke neiging op hoofden af te bijten!

debo zei

En..... bijtend kon hij zijn! Onze Alex.

de Joker zei

He je bent toch geen....
bidsprinkhaan die,eenmaal volwassen, moet paren. De vrouwelijke bidsprinkhanen zijn echter wel twee keer zo groot! Het mannetje moet het vrouwtje voorzichtig benaderen, want zij kan zomaar zijn hoofd afbijten als het haar niet bevalt. De passie kan wel enkele uren duren! hahaha!

debo zei

...Neiging Roodhaar????

Roodhaar zei

Sinterklaas moet het elk jaar ontgelden, soms een Zwarte Piet. Ook Paashazen zijn gewillige slachtoffers.
Ik ken idd de grillen van de bidsprinkhaan. In mijn geval is echter het mannetje 2x zo groot als het vrouwtje...

de Joker zei

Helaas ben ik niet gerustgesteld, want roodharigen? je weet maar nooit!
....hahaha!

Roodhaar zei

Een rooie verliest wel haar kleur maar nóóit haar streken