vrijdag 11 juni 2010


“The Loved One: An Anglo-American Tragedy” is een satirische roman van Evelyn Waugh over de begrafeniswereld in Los Angeles.

5 opmerkingen:

debo zei

Jessica Mitford ,een andere zus van Unity ,beschrijft in "The American Way of Death" de Amerikaanse uitvaartwereld als een op geld beluste en besloten wereld die er voornamelijk op uit lijkt te zijn misbruik te maken van de emotioneel wankele staat waarin nabestaanden verkeren en hen dingen aan te smeren die ze eigenlijk niet willen. De Amerikaanse consument laat zich kennen als een goedgelovig, zeer willig slachtoffer, iemand die meent dat respect en liefde in geld kunnen worden uitgedrukt. Ze schreef haar boek in 1964, sindsdien is er niet veel veranderd.

debo zei

Nancy Mitford was het onderwerp voor verscheidene biografieën waaronder “Nancy Mitford: a Memoir” van Harold Acton.
Acton op zijn beurt vormde één van de inspiratiebronnen voor de figuur “Anthony Blanche” uit Waugh’s Brideshead ,een ‘schandvlek’ die hij een groot deel van zijn latere leven heeft getracht uit te wissen.

debo zei

William Acton, Harold’s broer was bevriend met weer een andere zus, Diana Mitford en maakte een portret van haar. Moeder Mitford was er vol bewondering over en gaf hem de opdracht de andere “Mitford Girls”ook te tekenen.

de Joker zei

Harold had weinig te maken met Diana,...dat was Actaeon !

Zeno zei

Ach, had de Kunst Diana's macht
Jägermeister zou niet meer
bij dag en bij nacht
geschreven staan in neon!