zaterdag 26 juni 2010


De ontwerper/architect Carlo Mollino werd bekend om zijn bijzondere meubelontwerpen en om zijn verfijnde hedonisme, hij was aan drugs verslaafd, reed autoraces en vloog in z’n eigen vliegtuig. De erotische polaroids die hij maakte zijn niet van een hoog esthetische waarde zoals die van Newton maar lijken eerder op een soort amateurpornografie waarbij hij geen enkele waarde hechtte aan enig artistieke kwaliteit.

Het prachtige boek “Polaroids” ontleent zijn waarde niet aan een enkele foto maar aan de herhaling van steeds hetzelfde onderwerp . Enige gelijkenis met zijn tijdgenoot Warhol kan men hem daarbij niet ontzeggen.

4 opmerkingen:

debo zei

De onderwerpen zijn veelal prostituees uit Turijn die hij uitnodigde in zijn villa waar ze poseerden voor z’n Polaroid camera, tegen een door hem ontworpen achtergrond. De foto’s bleven het geheim tussen hem en zijn modellen tot zijn dood in 1973.

krant zei

23 juni 2010
Een veiling van Polaroid-foto's heeft in New York verschillende prijsrecords gebroken voor beroemde fotografen. Zo werd er een recordbedrag neergeteld voor een grote foto van natuurfotograaf Ansel Adams. Recordbedragen werden ook neergeteld voor foto's van andere fotografen. Foto's van Chuck Close, Andy Warhol, Robert Rauschenberg en David Hockney vestigden nieuwe records.

debo zei

Mollino noemde zijn villa “The Warrior’s House of Rest”: hij zag zichzelf graag als krijger, die, eenmaal over de drempel van zijn huis van daaruit hinderlagen kon leggen voor het leven.

de Joker zei

en... geen van de meisjes had zijn slaapkamer gezien.
Voor dames had ie een ander huis.
De gentleman architect!