woensdag 30 juni 2010


“De man, de man, de man met de hamer!

Het tempo is moordend, je draait op je top
Hij zwaait met de hamer boven je kop
Last van je maag en over je stuur
En iedere seconde lijkt wel een uur”


Jan Paul van der Meij

Pierre Boulez liet de meester weg!

3 opmerkingen:

debo zei

De smurfen hebben iets gemeen met het nationale symbool van Frankrijk, Marianne. Beiden dragen namelijk een Frygische muts. Deze kegelvormige muts met een naar voren gebogen punt was tijdens de Franse Revolutie een vrijheidssymbool van de Jakobijnen en wordt daarom ook wel jakobijnenmuts genoemd.

Wikepedia zei

("Binnen computernetwerken is een Smurf een Denial-of-Service-aanval tegen een host. De aanval werkt door ICMP echo requests (ping) met een vervalst IP-bronadres naar een broadcastadres binnen een netwerk te sturen. De aangevallen host zal overspoeld worden met de antwoorden op deze verzoeken waardoor legitiem netwerkverkeer in het gedrang raakt.")

debo zei

De Phrygische Koning Midas vindt de vrolijke deuntjes van Pan met zijn fluit mooier dan de goddelijke muziek van Apollo met zijn lier. Iemand die op muzikaal gebied zo slecht kwaliteit kan onderscheiden, verdient geen menselijke oren, zo oordeelt Apollo, en hij geeft Midas ezelsoren. Die is daar doodongelukkig over en zet om zijn ezelsoren te verbergen een muts op: een Frygische muts.