vrijdag 28 mei 2010


Pablo Diego José Francisco de Paula Juan Nepomuceno María de los Remedios Cipriano de la Santísima Trinidad Ruiz y Picasso.

Traditiegetrouw kreeg hij een aantal naar heiligen verwijzende voornamen: Pablo, Diego, José, Francisco de Paula, Juan Nepomuceno, María de los Remedios, Crispiniano de la Santísima Trinidad.
Zijn twee achternamen zijn conform het Spaanse naamstelsel achtereenvolgens de eerste achternaam van zijn vader en de eerste achternaam van zijn moeder.

Juan Nepomuceno ( Johannes van Nepomuk)was een priester en martelaar en is een rooms-katholieke heilige. De kerk van Wilflingen waar Jünger woonde, is naar hem vernoemd.

3 opmerkingen:

debo zei

Jünger ging tijdens de tweede wereldoorlog in Parijs om met oa. Picasso, Braque and Cocteau en Leautaud.

debo zei

Wie Picasso's werk alleen esthetisch beoordeelt blijft halfweg staan. De juiste houding er tegenover vinden wij bij Jünger. Sommige schilderijen vond Jünger monsterachtig. Maar onmiddellijk voegt hij er aan toe: “Toch moet men toegeven dat aan zulke ongewone begaafdheid, welke zich jaren en zelfs tientallen jaren aan dezelfde thema's wijdt, iets beantwoordt in de objectiviteit, zelfs al ontsnapt deze aan onze eigen waarneming. Het gaat tenslotte om wat nog niet geschouwd noch geboren werd, om experimenten van alchemistische aard, zodat men ook kon spreken van een “retort”. Nooit was het bij mij zo sterk en beklemmend duidelijk dat de “homunculus” meer is dan een moeizame uitvinding. Het beeld van de mens wordt voor-aanschouwd en weinigen vermoeden de schrikwekkende diepte van de uitspraak die de schilder velt”.

Anoniem zei

Hallo Obdebo,
Hoe kom je aan die foto van La Chaise?
Is er een website van waar je die foto's kunt vinden?
Ben een tijd vergeefs op zoek geweest, zoek foto's van vooral Joodse graven.