donderdag 13 mei 2010


Intermezzo

Aan het mooie dorp W in T is het Postmodernisme niet voorbij gegaan. Waar eerder een rechte lijn een onderbreking in een kanaal tot stand zou hebben gebracht is voor een zo lang mogelijke lijn gekozen.

5 opmerkingen:

de ontwerper zei

“Tussen W en stad A ligt het viereneenhalve hectare grote retentiegebied voor de Wendel. Het door wegen omsloten ellipsvormige landschap is een markant punt geworden.
Door het gebied een betekenisvolle invulling te geven kan het een herkenbaar punt van rust zijn op de dagelijkse route van huis naar werk. Deze prominente zichtlocatie biedt een unieke gelegenheid om waterschapswerk in beeld te brengen en “beleefbaar te maken”. Het is een zeer geschikte locatie om de identiteit van het waterschap Regge en Dinkel onder de aandacht te brengen, waarbij gedacht kan worden aan landelijke kernthema’s als : Water als belevenis, Ruimte voor water, de Dynamiek van water.”

Roodhaar zei

Ach, tussen N en A ligt de Waal...

de Joker zei

En die..., Reddie, meandert wat af !

Wendelontwerper zei

ook...
“In de bijna met meetkundige precisie ontworpen meander worden de taken ‘vertragen en vasthouden’ duidelijk voelbaar. De strakke begrenzing in lange bogen en de geconstrueerde meander benadrukken het kunstmatige karakter van de stedelijke waterstroom waar de Wendel deel van uitmaakt.”

debo zei

Ach en wee, lieve R,
lang gelee als topografische ezelsbrug
meanderde de Waal tot W
nabij haar brug te N.