vrijdag 16 april 2010


Het logo van Jägermeister is gebaseerd op de legende van Sint Hubertus, de beschermheilige van de jagers. Het logo toont de kop van een hert, met een verlicht kruis tussen de takken van het gewei. Op het etiket staat een gedicht van Otto von Riesenthal:

“Das ist des Jägers Ehrenschild,
daß er beschützt und hegt sein Wild,
weidmännisch jagt, wie sich's gehört,
den Schöpfer im Geschöpfe ehrt.”

5 opmerkingen:

debo zei

Deze legende vertelt het verhaal van de bekering van Hubertus die in zijn jeugd een fanatiek jager was. Hij kwam tot inkeer, vooral onder invloed van een visioen van een edelhert met een lichtend kruis in het gewei en een stem die hem zei dat hij zijn leven zou moeten beteren, want anders kwam hij in de hel terecht. Nadat hij het kruis uit het gewei van het hert -overdrachtelijk gesproken - op zich had genomen trok Hubertus zich terug in een klooster.

de Joker zei

Achter de Dam in Amsterdam werd 19 november 2008 het campagnethema 'Release the Beast' tot leven geroepen. Vanuit een kooi was het beest ontsnapt dat een spoor van vernieling achterliet. Op zijn weg naar de slijter en de bar vernielde het 'beest' auto's en lantaarnpalen om door de etalage en over het terras een Jägermeister te kunnen bemachtigen.

krant zei

"De geruchten dat Jägermeister hertenbloed, opium of enig ander onzuiver ingrediënt zou bevatten berusten niet op waarheid."

Roodhaar zei

Alléén als 'ie ijs en ijskoud is...

de Joker, evenals Slade zei

Oh redhair,but...

"The girl is red hot red hot red hot
She's looking for a big shot"


;)