dinsdag 2 maart 2010


Vivienne Westwood: Punk shoes

Punk: In de jaren zeventig begon Vivienne Westwood deze scene vanuit haar winkel SEX in Londen te definiƫren en te promoten.

6 opmerkingen:

debo zei

Punk: Dankzij de gewiekste Engelse kunstenaar/broekenverkoper/mediamanipulator Malcolm McLaren verwijst de term vanaf 1976 naar een stroming binnen de jongerencultuur.

Roodhaar zei

Punk is een ruwe vorm van rockmuziek die opkwam in de tweede helft van de jaren zeventig. Oorspronkelijk een zowel muzikaal als sociaal verschijnsel dat zich in de periode 1976/1977 manifesteert als een reactie op de uit-ontwikkelde, van haar bronnen en milieu vervreemde, gekunstelde popmuziek en haar wezen als breed geaccepteerd onderdeel van industrie en samenleving. Gekoppeld aan de bij een nieuwe generatie jongeren behorende sociale onvrede, met name in het door traditioneel klassenbewustzijn en economische teruggang geteisterde Engeland, uit deze reactie zich in muziek die, net als in 1955 en 1963, uitgaat van haar meest simpele vorm: rock-'n-roll.

de Joker zei

Momenteel gaat de bob de emo-punk toer op. Er is een wortelkleurige bob met een gebogen pony en afgeronde hoeken. De kleur is een wortelachtig rood (beroemd gemaakt door Lucille Ball).
De look is warm en krachtig – haast vurig . Roodhaar dus!

debo zei

Westwood leidde aanvankelijk een onopvallend bestaan als moeder en onderwijzeres tot ze in 1965 Malcolm McLaren ontmoet. Onder diens invloed breekt ze met het conformisme dat tot op dat moment haar leven heeft bepaald.

Roodhaar zei

Ja, Bob draag ik al jaren met me mee!

debo zei

Bob is al oud en werd bedacht in 1909 in Parijs door kapper Antoni Cierplikowski.