vrijdag 5 maart 2010


Thefa: “Ready There”

De jonge kunstenaar Thefa maakt vooral een maatschappelijk statement met zijn nieuwste werk. ”Het appelleert aan de economische crisis en het failliet van onze consumptiemaatschappij”.
Het is een renaissancistisch werk. Volgens de kunstenaar is het hoog tijd voor een wedergeboorte. De plek(die niet bekend gemaakt zal worden) is in het vrije veld nabij een kruising van twee belangrijke wegen.
Was er al het begrip ‘Ready Made”, dit is een veelzeggende variant: het was niet reeds gemaakt, het was er al.

3 opmerkingen:

criticus zei

Wat de kunstenaar ons verder duidelijk wil maken is dat er al een wereld was voor wij er waren, en dan bedoelt hij niet alleen voor dat wij er zelf waren maar hij gaat verder: voor alles was er iets.

criticus zei

Hij koos daarvoor iets dat er was in de natuur maar dat zelf niet is. Het is een voorwerp evenwel waaraan de tijd “is af te lezen”. Het is geen kunstmatig aangebrachte patina op het voorwerp maar het in de loop der tijd ontstane oppervlak der materie.

criticus zei

Om de onvergankelijkheid te accentueren heeft de kunstenaar (anders dan Duchamp deed bij z’n pissoir) het werk niet gesigneerd. Het is een kunstwerk van iedereen voor iedereen.