donderdag 18 februari 2010


Striptekenaar Chris Ware heeft de omslag van het blad van de Cinefamily, een club van film aficionados, voorzien van een tekening op de omslag.
Deze club vertoont doorgaans allerlei bijzondere films , camp klassiekers en artfilms. Dat is wat Ware heeft ge├»llustreerd: een klassieke film uit 1953: “Tokyo Story”.

2 opmerkingen:

debo zei

Tijdens de opening van de Stripdagen Haarlem 2008 werd bekend gemaakt dat de VPRO Grand Prix 2008 gaat naar Chris Ware. De prijs werd in ontvangst genomen door de uitgever van zijn werk in Nederland . NRC had de scoop en maakte er voorpaginanieuws van.
Het feit dat NRC de Grand Prix voor Chris Ware belangrijk genoeg vond voor de voorpagina zegt iets over de erkenning die ontstaat voor het medium en de kunstvorm strip.

recensent zei

"De Tokyo Monogatari (“Tokyo Story”) is een psychologisch familiedrama waarin de verhoudingen tussen de oude en nieuwe generatie, met name die van bejaarde ouders en hun volwassen kinderen, centraal staan. De film is verder vooral bekend vanwege de sobere, eenvoudige, minimalistische en expressionistische manier van filmen."