donderdag 21 januari 2010


...Bond

Volgens Fleming heeft Bond echt geleefd en de Britse meesterspion Sidney George Reilly zou model gestaan hebben voor deze romanfiguur.
Niet Prins Bernhard zoals nog al eens (door Thomas Ross) gesuggereerd wordt de laatste tijd.

In “Thunderball” komt een Graaf Lippe voor, een verdachte man met een criminele tatoeage.
Graaf Lippe is een titel die echt heeft bestaan maar sinds 1806 hebben de afstammelingen de titel prins en niet graaf. Graaf Lippe wordt beschreven als een bijzonder knappe lady-killer. Hij heeft bruin haar, ziet er atletisch gebouwd uit en is ongeveer 1.80m lang. Bond is er getuige van dat Lippe tijdens een massage door de masseur wordt verzocht z’n horloge af te doen. Als Lippe na aarzeling dat doet merkt Bond dat onder dat horloge een rode tatoeage zit dat het teken van “The Red Lightning Tong” is. Een criminele organisatie uit Macao.
Prins Bernhard had volgens getuigen ook zo’n tatoeage.

4 opmerkingen:

de Joker zei

Het blijkt dat de Britse regering heel huiverig stond tegenover Prins Bernard, toen hij met z'n gezin onderdook in Engeland (waarvandaan Prinses Juliana rechtsreeks met de kinderen naar Canada ging) tijdens de WO II. De Britse regering heeft toentertijd MI-6 (en MI-5) ingezet om te onderzoeken of Bernard nog steeds banden had met de Duitsers. Nu blijkt dat de heer Ian Fleming in zeer eigen persoon een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan dit onderzoek. Het pakte voor Bernhard positief uit, maar de huiveringen onder het Britse volk bleven nog wel enigszins bestaan.

ed zei

De hond (nee, geen duitse herder) van mijn nichtje heet James. James Hond. Wellicht de enige hond met een achternaam.

willem zei

Een hond met een achternaam behoort minstens één horloge te dragen, ook als ie geen duitse herder is!

de Joker zei

Maar dan wel een Rolex Submariner: speciaal gemaakt voor diepzeeduikers. Dit horloge werd voor het eerst gemaakt in 1954 en is het meeste succesvolle en beroemde model van Rolex, het werd vooral bekend als het horloge dat door James Bond werd gedragen in een aantal Bond-films uit de jaren 60 en 70.