zaterdag 15 augustus 2009

knock


Er zijn nogal wat artiesten die "Knockin' On Heaven's Door" hebben vertolkt waaronder: The Animals, Grateful Dead, Bon Jovi, Mark Knopfler, Bruce Springsteen, Randy Crawford, Roger McGuinn, Sandy Denny , Bryan Ferry en:…..Antony and the Johnsons.

7 opmerkingen:

debo zei

Een paar jaar geleden liep ik een cd-winkel in Enschede binnen en werd getroffen door een stem die op die van Bryan Ferry leek.

Frits Abrahams in NRC zei

“Een paar jaar geleden liep ik een cd-winkel in Amsterdam binnen en nog voor ik drie stappen had gezet, werd ik getroffen door een hoge stem die als een tragische klacht door de ruimte zweefde. Nooit eerder had ik in de popmuziek zo’n vreemde stem gehoord. Was het een man, een vrouw of iets daartussenin?”

debo zei

Is dat een nieuwe van Ferry vroeg ik de verkoper. Nee , dat is Antony zei hij. Antony and the Johnsons

Frits Abrahams zei

„Wie is dat?” vroeg ik de verkoper.
„Antony”, zei hij met de achteloosheid van de kenner die je als leek beschaamd maakt.
„Van Antony and the Johnsons?” wist ik me nog net te redden, want die naam was ik in recensies wel eens tegengekomen.

debo zei

Ik steeg duidelijk zichtbaar in zijn achting en hij schreef de titel en het nummer van de cd voor me op.

Frits Abrahams zei

“Ik steeg in zijn achting en hij liet me meer van de cd horen, die I Am a Bird Now heette. Ik vond vrijwel alle nummers goed tot prachtig, er zat een geheimzinnige, aangrijpende melancholie in verscholen die je in popmuziek niet zo vaak tegenkomt. Wat me ook beviel was dat het met niets of niemand te vergelijken viel - veel popmuziek lijkt nu eenmaal op andere popmuziek. Antony (zijn achternaam Hegarty wordt weinig gebruikt) had een eigen vluchtheuvel gebouwd in een zo langzamerhand met clichés dichtgeslibde muzieksoort.”

debo zei

Alle groten - Lou Reed, Leonard Cohen, Björk, Rufus Wainwright en:…..Bryan Ferry - willen met hem optreden.