dinsdag 25 augustus 2009

Grace


Andy Warhol liet Keith kennismaken met Grace Jones. Hij vond dat haar lichaam bij uitstek geschikt was om te beschilderen—Grace belichaamde zowel het primitieve als de sophisticated Pop, allebei obsessies voor Harings. Warhol zorgde ervoor dat Robert Mapplethorpe de foto’s maakte van de body-painting. Tijdens de sessie ontkleedde Jones zich tot op haar ondergoed en droeg een enorme kroon, die was ontworpen door David Spada.

4 opmerkingen:

debo zei

Als ze begin twintig is verhuisd ze naar Parijs waar ze zich beroemd en berucht maakt door in disco's en op feestjes topless te verschijnen in gezelschap van Jerry Hall, de toenmalige vriendin van……. Bryan Ferry.

debo zei

Bij Warhol geraakt het fenomeen Kunst in een duikvlucht naar beneden: iedereen is kunstenaar, alles is kunst, want "Kunst is slechts de afkorting van het woord Kunstenaar" (Warhol).De ultieme vorm van democratie: iedereen moet beroemd worden, elke gek kan zich zonder scrupules kunstenaar noemen.

debo zei

In de jaren zeventig komt Grace ook in contact met Andy Warhol, waarvan zij tijdelijk muze wordt. Ze vergezelt hem vaak tijdens bezoekjes aan de beroemde New Yorkse nachtclub Studio 54.

de Joker zei

Momenteel is ze "verloofd" met de 20 jaar jongere Engelse burggraaf ( een graad hoger dan baron!) Ivor Mervyn Vigors Guest