zaterdag 11 juli 2009

Tom


Zijn samenwerking met schrijver William S. Burroughs en theathermaker Robert Wilson aan "The Black Rider" demonstreren zijn interesse in het theater, wat tot een enigszins succesvolle acteercarrière en soundtrackwerk heeft geleid.

3 opmerkingen:

debo zei

Het stuk is gebaseerd op een Duits volksverhaal "Der Freischutz", waarvan Carl Maria von Weber eerder al een opera had gemaakt

debo zei

Wilhelm, een kantoorklerk, wordt verliefd op de dochter van een jager. Om haar te kunnen trouwen moet hij zich bewijzen als een goed jager, maar als man van de pen, kan hij slecht schieten en is zijn uitzicht op een huwelijk hopeloos. Dan komt de duivel met het aanbod van magische kogels die altijd raak zullen zijn. Wilhelm trapt in dit pact met de duivel. Op de trouwdag raakt de kogel zijn bruid dodelijk. Hij wordt vervolgens krankzinnig. Burroughs moet zich in Wilhelm hebben herkend.

debo zei

De teksten van Waits zijn vaak raadselachtig en open voor interpretatie zoals op het 'oudere' Waitsnummer Circus waarop hij zingt op samenzweerderige toon – een beetje als wijlen William Burroughs.