zondag 28 juni 2009

crash


James Dean (“Rebel without a cause”) was een liefhebber van raceauto’s die ook werkelijk een aantal races heeft gereden in 1955. Hij kwam om in dat jaar in z’n nieuwe auto een Porsche Spider, op weg naar een race in Salinas. Dean was slechts 24 jaar en z’n voortijdige dood maakte van hem een popcultuur legende.

3 opmerkingen:

debo zei

Sommige kunstliefhebbers bewenen de dood van James Dean omdat ze vonden dat hij de perfecte vertolker zou zijn in een film als Jackson Pollock . Pollock had sterrenstatus verworven door z’n “action painting” een manier van schilderen waarbij hij verf liet druppelen op een doek dat op de grond lag. Een jaar nadat Dean omkwam werd Pollock gedood terwijl hij in zijn Cadillac reed

debo zei

In 1977 kwam Marc Bolan (29), leadzanger van T-Rex , na bezoek aan een TV talkshow om bij een auto-ongeluk in Londen.
Hij was passagier in een paarse Mini gereden door Gloria Jones, ze verloor de controle over het stuur en kwam tegen een boom. Bolan stierf direct. Op zijn begrafenis waren onder anderen David Bowie en Rod Stewart aanwezig. Bolan had nooit leren autorijden want hij was bang voor een vroegtijdige dood.

debo zei

In 1960 kwam Albert Camus om, rijdend in een Facel-Vega sportwagen, hij slipte op een natte weg en kwam tegen een boom terecht.