dinsdag 19 mei 2009

Ster


Er is een stripverhaal dat gebaseerd is op John “Milton's Paradise Lost”.
Lucifer heeft hier trekken van David Bowie , Ernst Jünger en Helmut Berger, terwijl z’n houding en de kleding lijken op die van James Bond en prins Bernhard.
Deze versie van Lucifer is een bijzondere: niet de gebruikelijke boosaardige blik, hoeven, horens, e.d. Deze is subtieler. Hij is kalm, lijkt zelfs sympathiek.

4 opmerkingen:

de Joker zei

Graaf Lippe wordt in James Bonds “Thunderball” beschreven als een zeer knappe lady-killer maar onsympathiek. Hij heeft blond haar, is athletisch en zo’n 1.80 m. lang en heeft een bepaald soort tatoeëring. Het is de beschrijving van prins Bernhard die kort daarvoor (in WO 2) door Ian Fleming was gescreend.

debo zei

De naam Lucifer betekent letterlijk lichtdrager in het Latijn, In Jesaja 14:12 staat het volgende geschreven (wat tussen haakjes staat niet in de Bijbel):

“O Morgenster (= Lucifer), zoon van de dageraad,
hoe diep ben je uit de hemel gevallen.
Overwinnaar van alle volken,
hoe smadelijk lig je daar geveld.”

Zeno zei

Uit een steekproef op internet blijkt Lucifer toch vooral als man te worden afgebeeld hoewel de vrouwelijke variant ook voor komt. Het geslacht van de duivel ligt dus niet helemaal vast. Aangezien de duivel de verzinnebeelding van het kwaad is, en zowel de man als de vrouw het kwade kan doen, kan de duivel inderdaad net zo goed een man als een vrouw zijn. In de praktijk manipuleren we dus met het geslacht van de duivel. Soms komt het ons mensen uit de duivel als man voor te stellen die onschuldige vrouwen belaagt of omgekeerd als een duivelin die mannen naar de afgrond brengt.

de Joker zei

Ene Leo Taxil kwam met de mening dat de vrijmetselarij te maken had met aanbidding van de duivel.