zondag 1 februari 2009

openingsscene

in “Monument Valley”


John Ford (Cape Elizabeth (Maine), 1 februari 1894 - Palm Desert (Californië), 31 augustus 1973) was een Amerikaans filmregisseur. Hij maakte succesvolle films van de jaren dertig tot de jaren zestig, en is vooral bekend om zijn westerns als "Stagecoach" en "The Searchers". Hij won vier Oscars voor Beste Regisseur, maar opvallend genoeg geen enkele keer voor zijn westerns. Hij wordt beschouwd als één van de grootste Amerikaanse regisseurs aller tijden.

6 opmerkingen:

debo zei

Britse rockband, opgericht in 1959 door John McNally and Mike Pender, de band nam als naam "The Searchers" aan, naar de westernklassieker die ze kort daarvoor hadden gezien.
Hun bekendste hit was "Sweets for my Sweet". Het was na de Beatles de tweede Liverpoolgroep die een nummer een hit had in Amerika met "Needles and Pins". De groep bestaat nog steeds.

debo zei

“Monument Valley” ligt in het zuidelijk deel van Utah. De Valley is wereldwijd bekend omdat het als achtergrond heeft gediend in films als “The Searchers” en "2001: A Space Odyssey", tevens heeft het sinds de jaren vijftig gediend als achtergrond van de advertenties voor Marlboro sigaretten.

Roodhaar zei

America; Horse with no Name.

Staat inmiddels op mijn iPod.
Ultiem Lucky Luke desert gevoel!

America zei

"Ive been through the desert on a horse with no name
It felt good to be out of the rain
In the desert you can remember your name
cause there aint no one for to give you no pain
La, la ..."

Roodhaar zei

La Laa, Laa, Laalalala, Lalala, Laa, Laa...

debo zei

Uw vocabulaire is zeer bewonderenswaardig mijn lieve Roodhaar!